14 Haziran'dan itibaren Rusya'daki 2018 Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor ve çok sayıda maçta çok sayıda klasik gol atılıyor. Ancak, Dünya Kupası topuna gelince, bir topun nasıl birbirine dikilebileceğini hayal etmek zor. Aslında, her zaman yuvarlak olmasının yanı sıra, futbol her zaman farklı şekillerde ortaya çıkmış ve Dünya Kupası'nın 85 yıllık tarihine kadar uzanmıştır.
1930'ların başlarında futbol topu, yetenekli işçiler tarafından elle dikilen deriden yapılırdı. Bu nedenle, top artık yuvarlak bir top değildir ve üzerinde her zaman bazı çukurlar vardır.
1986 Meksika Dünya Kupası'nda FIFA ilk kez dış katmanı olarak tamamen sentetik bir futbol topu benimsedi. Teknolojik gelişmeler sayesinde tasarımcı, bu özel topun deri parçalarının sayısını önceki özel topa kıyasla azaltan yeni bir deri dikiş yöntemi benimsedi. Daha önce futbol topu yetenekli işçiler tarafından elle dikiliyordu, bu da topu daha hantal hale getiriyordu ve deri parçaları arasındaki boşluk çok büyük olduğu için tüm küre yeterince yuvarlak değildi.
Adidas, 2006 yılında Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda el dikişi yöntemini tamamen terk ederek, deri dikişinden kaynaklanan kürenin yüzeyindeki pürüzleri azaltmak için gelişmiş termal bağlama yöntemini benimsedi.
Lazerle dikilmiş futbol topu, kusursuz bir şekilde termal olarak bağlanmış bir futbol topudur. Başyapıt, Brezilya'daki Dünya Kupası'nın samba ihtişamına sahiptir! Termal olarak bağlanmış futbol topu, manuel ve makineyle dikilmiş futbol topuna göre belirgin avantajlara sahiptir: küresel yapıyı optimize ederek, tekmelemede küresel şekli tamamen koruyarak, mukavemeti ve hassasiyeti artırmaya yardımcı olur; yeni yama tekniği küresel düzensizlikleri ortadan kaldırır ve küreyi mükemmel şekilde yuvarlak ve daha hassas hale getirir. Termal bağlama teknolojisi, parçaları kusursuz bir şekilde birbirine yakın hale getirerek futbol topuna tamamen pürüzsüz ve kesintisiz bir küresel yüzey kazandırır. Ancak, bu teknoloji şu anda hala çok olgun değil ve bazen termal olarak bağlanmış bloklar çatlayabilir veya düşebilir.
3 Ağustos 2005'te İngiliz bilim insanları iğne işi yerine lazer kullanarak bir gömlek dikmeyi başardılar. Bu öncü meydan okuma, geleneksel giyim endüstrisine yeni meydan okumalar getiriyor. Bu yenilikçi teknoloji, Birleşik Krallık'taki Cambridge Kaynak Teknolojisi Enstitüsü'nün bir şaheseridir. Bilim insanları önce, gömleğin dikileceği alana kızılötesi ışığı emen bir sıvı tabakası uygular ve ardından kenarları üst üste koyarak sıvının dikilecek iki giysi katmanı arasında sıkışmasını sağlarlar. Daha sonra, üst üste binen kısım düşük enerjili bir kızılötesi lazerle ışınlanır ve kimyasal sıvı, malzemeyi hafifçe eritmek ve dikilecek kısmı kaynaklamak için ısıtılır. Bu teknolojinin çeşitli giyim türlerini kaynaklamak için kullanılması, askeri giysilerden bile daha dayanıklıdır ve yünlü giysiler, nefes alabilen giysiler ve hatta en popüler elastik giysiler için uygundur. Bu teknik, özellikle su geçirmez giysileri dikerken kullanışlıdır, çünkü artık bu tür giysilerin dikilmesi, ara yüzün su geçirmez hale getirilmesini gerektirir, ancak lazer dikişle, ara yüz tamamlandıktan sonra damlar. Bilim insanları, teknolojinin daha da geliştirilerek lazerin tam otomatik hazır giyim sektörüne uygulanmasının sağlanacağını söyledi.
Çin, tekstil ve hazır giyim sektöründe bir "üretim gücü"dür. Büyüme modunun darboğazını aşmak, uluslararası rekabet gücünü artırmak ve kar marjını yükseltmek için tekstil ve hazır giyim işletmeleri endüstriyel yapının uyumunu hızlandırmalı, bilim ve teknolojiye yatırımı artırmalı, hazır giyim üretim ekipmanlarını geliştirmeli, yeni teknoloji ve yeni yöntemler benimsemeli ve ürün katma değerini ve teknoloji içeriğini artırmalıdır.
Lazer teknolojisinin tekstil ve hazır giyim sektöründe uygulanması, işletmelerin üretim verimliliğini artırma, ürün katma değerini yükseltme, büyüme modelini değiştirme, üretim süreçlerini optimize etme, endüstriyel yapıyı ayarlama ve emek yoğun olandan teknoloji yoğun olana geçme yolunu göstermiştir. Giyim endüstrisi zincirinde bir yukarı akış endüstrisi olarak lazer teknolojisi, endüstrinin ilerlemesinden sorumludur ve bunda önemli bir rol oynar. Gelecekte endüstriyel yapının ayarlanmasında giderek daha önemli bir rol oynayacağına inanılmaktadır. Şu anda, lazerin tekstil endüstrisinde uygulanması yavaş yavaş gelişimin olgun aşamasına girmiştir. Lazer işleme teknolojisinin hızla uygulanmasıyla, lazer makinesinin üretim gereksinimleri giderek artmıştır. Lazer kesim makinesi ve lazer gravür makinesinin işleme verimliliği, ürün kalitesi, üretim maliyeti ve girdi-çıktı oranında benzersiz avantajları olduğundan, yakın gelecekte lazer uygulama teknolojisinin tekstil ve hazır giyim sektöründe daha göz kamaştırıcı bir şekilde parlayacağı öngörülebilir.